brown wooden handle brush on brown wooden table
Blog

Træolie Udendørs

Udendørs træolie er en olie til dig som ønsker at dit træværk skal stå så naturligt som muligt. Giv dine havemøbler og terrassebrædder de bedste forudsætninger med træolie af højeste kvalitet. Vi fører klar olie til træ og pigmenteret træolie. Træ olie med farve fås i forskellige varianter, men når vi taler om farvet olie til træ kan du både få mørk olie til træ, sort træolie, teak farvet olie samt træolie i brun og mahogni. Vær opmærksom på at jo mere pigment din træolie indeholder, des bedre beskytter den dit træværk. Du finder alle vores forskellige typer af træolie lige her.

Hvad er udendørs træolie? Kan man få træolie med farver?

Træolie er en olie som du kan bruge, hvis du ønsker at dit udendørs træværk skal fremstå så naturligt som muligt. Med en udendørs træolie af høj kvalitet, kan du beskytte dine havemøbler, træterrasse og lignende mod vejrlige forhold samt fremkomst af mug og alger. Vær dog opmærksom på at en træolie med farvepigment beskytter bedre mod solens UV-stråler, end en transparent træolie gør. Hos Gebenna fører vi træolie i et væld af smukke naturlige farver og nuancer. Så søger du sort træolie, brun træolie eller nyatoh olie kan du finde det her!

Mørk Træolie, Sort træolie udendørs, Ædeltræsolie, Mahogni olie

Hos Gebenna forhandler vi foruden Junckers mest populære træolie og Juncker Lærketræolie, en olie fra norske Gjøco som kan tones i et væld af smukke naturlige farver. Søger du hvid træolie eller træolie til mahogni, kan du finde det her!

Teaktræ olie, Olie til Teaktræ udendørs, Teak olie udendørs

Teaktræsolie med farve og hårdttræsolie til udendørs brug er specielt lavet til at trænge dybere ned i den hårde træsort, samtidig med at det både beskytter og forskønner med den smukke gyldne farve. Søger du olie til teak træ kan du med fordel anvende den klassiske træolie fra Sct. Croix som du finder her.

Hvornår skal man behandle sit udendørs træværk med olie til træ?

Dine udendørs træmøbler er sandsynligvis blevet opbevaret tørt vinteren over, og derfor kan du godt behandle disse i løbet af foråret. Generelt siger man at udendørs træværk skal behandles i sensommeren, da fugten i træet her har fået lov til at fordampe tilstrækkeligt, og temperaturen ligger her typisk mellem 15-25 grader, hvilket er optimalt når du skal behandle dit udendørs træ med træolie.

OBS! Du kan kun behandle tidligere oliebehandlet eller ubehandlet træværk med træolie, da produktet ikke kan trænge igennem heldækkende træbeskyttelse og maling.

Sådan påfører du olie på træ udendørs

  1. Alt træværk bør behandles med trærenovering inden du behandler det med træolie. Herefter skal træet tørre i minimum 1 døgn.
  2. Omrør træolien grundigt og påfør med en pensel i et jævnt og dækkende lag. Start med at behandle endebrædderne og fortsæt derefter i bræddets retning. Færdiggør 3-4 brædder ad gangen, så du undgår synlige samlinger.
  3. Tør overskydende olie af med en fnugfri bomuldsklud
  4. Udfør eventuelt trin 2 og 3 igen, om nødvendigt
  5. Beskyt træværket mod regn de første par dage efter behandlingen